Nieuws

Wijze lessen tijdens het bedrijfsbezoek aan Scelta Mushrooms

Datum: 12-04-2022

Na een zeer roerige periode was het eindelijk weer eens tijd om elkaar fysiek te ontmoeten. Na een lange periode waarin we deze activiteit met enige regelmaat hebben moeten uitstellen, was het moment dan eindelijk daar!

We werden zeer smakelijk ontvangen met een aperitief en een amuse, dit begin van de avond voelde alweer als van ouds. Tussen het voor- en tussengerecht door hebben we genoten van de wijze levenslessen van onze gastsprekers Jan Klerk en Martin Frankort.

Les 1: Ben niet bang om mensen aan te nemend welke slimmer zijn dan jezelf – Bouw een team van winnaars.

Les 2: Vertrouwen is de basis van iedere relatie

Les 3: Blijf altijd in beweging

Les 4: Ben duidelijk, dit is anders dan “hard”

Daarna hebben we nog genoten van het hoofd- en nagerecht en hebben we de avond afgesloten met een gezellige borrel.

De geplande activiteiten van VFV worden verschoven naar volgend jaar

Datum: 14-10-2020

verschuiven-activiteiten

Door de aangescherpte coronamaatregelen kunnen evenementen de komende maand niet plaatsvinden. “Als organisatoren zijn we ons bewust van het belang van de adviezen en de maatregelen, welke gisteravond zijn aangescherpt en nogmaals onder de aandacht zijn gebracht. Hoe zeer we ook de behoefte hebbe om weer eens met z’n alle samen te komen en face-to-face met elkaar in gesprek te gaan, hebben we toch besloten om dit bedrijfsbezoek aan ons voorbij te laten gaan.”, aldus bestuur VFV.

Tradeport Noord op de tweede plek Duurzaamheidslijst

Datum: 09-10-2020

duurzaamheidslijst-venlo-logistiek

De locatie Tradeport Noord boekt een mooi resultaat. Het Venlose bedrijventerrein staat op de tweede plek in de Duurzaamheidslijst, een lijst

 met industrieterreinen die hun energieverbruik zo veel mogelijk beperken door duurzame ontwikkelingen.

Bron: Ondernemend Venlo

Het bedrijventerrein kan een grote rol spelen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen

Datum: 12-09-2020

klimaatdoelstelling-bedrijventerreinen

 

Ongeveer 60 procent van de bedrijfsgebouwen is geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Als  dit in 20 procent van de gevallen ook daadwerkelijk wordt gedaan, dan scheelt dat jaarlijks 5000 ton aan CO2-uitstoot.

Tijdens de kick-off van een nieuw onderzoeksproject van de Fontys Hogescholen, betoogd projectmanager innovatie en duurzaamheid van de stichting Ondernemend Venlo dat het bedrijventerrein van Venlo een grote rol kan spelen bij het behalen van de klimaatdoelstellingen van de overheid.

Bron: Innovation Origins